12 marraskuun, 2021

Kuukauden henkilö: controller Ekaterina Sabri

Metsän Woiman controllerina toimiva Ekaterina Sabri on kotoisin Jeniseiskistä, joka on kaupunki Krasnojarskin aluepiirissä Venäjällä. Nykyisin Ekaterina asuu perheensä kanssa Nokialla. Hänen perheeseensä kuuluu mies, kaksi lasta, kissa, koira ja kääpiöhamsteri.

Tullauksen ja taloushallinnon ammattilainen

Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta tradenomiksi aikanaan valmistunut Ekaterina on tullauksen ja taloushallinnon osaaja, joka päätyi Metsän Woimalle töihin sattumien kautta. Vuosina 2012-2016 Ekaterina toimi Tampereen tullissa, jossa hän teki sijaisuuksia tulliselvityspuolella. Toiminnan lakkautettua Ekaterina toimi hetken aikaa tullin liikkuvassa ryhmässä sijaisena, jonka jälkeen hän lähti puoleksi vuodeksi töihin Vaalimaan tulliin.

“Tykkäsin toimia Tampereen tullissa. Siellä oli kiva porukka ja opin tosi paljon. Siellä ei kuitenkaan ollut mahdollista saada vakituista työpaikkaa, joten ajattelin, että kokeilen rajalle menoa.”

Vaalimaan tullin kolmivuorotyö ei kuitenkaan sopinut Ekaterinalle, ja hänen miehensä yritys toimi Tampereen alueella, missä heillä oli paljon ystäviä, joten perhe päätti jäädä pysyvästi Pirkanmaalle.

Ekaterina päätti opiskella kirjanpitoa ja taloushallintoa, jonka jälkeen hän onnistui saamaan osa-aikaisen työpaikan Tamperelaisesta kirjanpitotoimistosta, jossa hän oli suorittanut myös opiskeluihinsa liittyvän harjoittelun ja tutkinnon.

Sattuman kautta töihin Metsän Woimalle

Veljensä pojan synttäreillä ollessaan, veljen vaimon sisko kysyi häneltä, oliko hän nähnyt TE-toimiston sivuilla työilmoituksen, jossa haetaan sekä taloushallinnon osaavaa ihmistä että tullaustehtäviä osaavaa ihmistä. Juhlat olivat lauantaina ja viimeinen hakupäivä kyseiseen työpaikkaan oli sunnuntaina, eli seuraavana päivänä.

“Sunnuntaina muistin tämän keskustelun, ja laitoin illalla hakemuksen cv:n kanssa menemään. Seuraavana päivänä Juho sitten soitti minulle ja kutsui haastatteluun. Näin minä sitten pääsin Metsän Woimalle – ihan sattumien kautta.”

Ekaterina aloitti Metsän Woiman alaisena lokakuussa vuonna 2019. Aluksi hän hoiti Metsän Woiman tullauksia ja taloushallinnon töitä. Kun yritystoiminta kasvoi, aika ei enää riittänyt molempiin tehtäviin, joten hänen toimenkuva alkoi painottua enenevissä määrin taloushallinnon tehtäviin.

Tällä hetkellä Ekaterina osallistuu mm. tulkin roolissa puhelinneuvotteluihin Venäjän toimittajien kanssa. Viikoittain hän on Tomin apuna sopimassa seuraavan viikon toimitusmääristä ja tuotteista toimittajien kanssa, mitä he toimittavat Venäjältä asiakkaille Suomeen. Lisäksi alkukuusta Ekaterina saa aina edelliskuun energiaraportit, joista hän tarkistaa, että kaikki täsmää sekä toimittajan listassa että asiakkaan raportissa. Tämän jälkeen hän toimittaa raportit laskutustietoina asiakkaille.

“Tämän täytyy tapahtua aina pikaisesti, koska toimittajat haluavat aina nopeasti laskutustiedot jotta pystyisivät laskuttaa meitä.”

Ekaterina näkee asiakkaan kannalta tärkeäksi sen, että asiakasta kuunnellaan ja ollaan aina asiakkaan puolella. Hän korostaa, että nopea ja luotettava toiminta lisää asiakkaan luottoa, kun asiakas tietää, että homma toimii ja hänen toiveitaan kuunnellaan.

Metsän Woima
Vapaa-ajalla Ekaterinan perhe viihtyy asuntoautoilun parissa.

Ekaterina saa tasapainoa elämään matkailuautoilusta ja koiranäyttelyistä

Vapaa-ajallaan Ekaterina nauttii perheensä kanssa matkustelusta asuntoautolla. Perheellä on pyrkimyksenä aina viikonloppuisin vierailla jossain uudessa kaupungissa sekä yöpyä kauniissa maisemissa eri puskaparkeissa.

“Lempipaikkaa on vaikea valita, koska paljon on kauniita paikkoja ollut. Viimeksi kävimme ensimmäistä kertaa Hangossa. Hanko oli yllätys – siellä oli hienoja villoja ja taloja. Se oli kiva paikka ja sinne voisin mennä uudestaan.”

Lisäksi Ekaterina vierailee usein viikonloppuisin koiranäyttelyissä kaksivuotiaan ​​coton de tuléar -rotuisen Luna-koiransa kanssa. Näin hän yhdistää kaksi tärkeää asiaa itselleen – koirat ja asuntoautoilun.

“On helppoa, kun lähtee matkailuautolla ja yöpyy jossain näyttelyn lähellä. Matkailuautosta vain sitten aamulla koira ulos ja näytille.”

Lue lisää tuoreita uutisia ja tarinoita bioenergia- ja kiertotalouden maailmasta:

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!