5 elokuun, 2021

Arvot & yrityskulttuuri

Metsän Woiman yrityskulttuuri pohjautuu vahvasti arvoihimme. Toimivan yrityskulttuurin muotoutuminen on myös edellyttänyt sitä, että jokainen Metsän Woiman tiimiläinen työskentelee roolissa, joka on juuri hänelle oikea. Jokainen työskentelee siis ikään kuin oman vahvuusalueensa parissa, jonka myötä korostuu niin haasteet kuin onnistumisen tunteetkin – ja tämä on se tekijä, joka tekee kunkin tiimiläisen työtehtävän eteenpäin vieväksi ja motivoivaksi.

Arvostus, luottamus ja aktiivisuus

Nämä kolme arvoa eivät ole muodostuneet ohjaamaan Metsän Woiman toimintaa mitenkään sattumalta. Jokainen arvo on tarkkaan mietitty niin, että ne kuvaisivat yritystämme mahdollisimman hyvin – ja tietenkin niin, että pystymme itse seisomaan arvojemme takana.

Arvostus

Arvostamme jokaista sidosryhmää, joka on mukana toiminnassamme. Oli se sitten viranomaiset, urakoitsijat, rahoittajien edustajia tai mitä hyvänsä, kohtelemme jokaista tekijää yhdenvertaisesti. Arvostus itse työntekoa kohtaan näkyy siinä, että haluamme tehdä yksinkertaisesti asiat mahdollisimman oikein, ja haluamme viestiä avoimesti kaikkiin suuntiin.

Oikein tekeminen perustuu siihen, että haluamme tehdä vastuullista liiketoimintaa. Korvaamme esimerkiksi fossiilisia polttoaineita uusiutuvilla energialähteillä ja haluamme kehittää toimintaa siten, että meillä on hyvät kumppanit, joilla on vähäpäästöiset sekä hyvät ja uudet kalustot, joissa on iso tilavuus.

Luottamus

Yrityskulttuurimme tukipilarina toimii luottamus. Tahdomme luottaa jokaiseen sidosryhmäämme, jonka kanssa teemme yhteistyötä – ja jos luottamusta ei ole, silloin emme tee yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, vaikka se olisi liiketoiminnallisesti järkevää. Haluamme tietenkin myös itse olla luottamuksen arvoisia samalla tavalla kuin me annamme luottamusta muille. Tämän toimintaperiaatteen myötä olemme onneksemme saaneet pitkäaikaisia ja luotettavia yhteistyökumppaneita sekä asiakkaita osaksemme.

Johtamiseen liittyen luottamus näkyy siinä, että meillä on matalan hierarkian organisaatio. Vierastamme hierarkiarakenteita ja mikromanageerausta. Haluammekin toimia aidosti tiiminä ja tavalla, jossa jokainen saa itse tehdä omat työtehtävänsä vastuualueillaan siten kuin itse parhaakseen näkee. Ja vaikka meillä on toimisto Pirkkalassa, teemme paljon myös etätöitä milloin mistäkin. Luottamus on myös tältä saralta vahvasti läsnä, koska emme seuraa ja laske työntekijöidemme tunteja vaan itse työn tulosta. Tiimimme toimiikin hyvin itseohjautuvasti, jossa kaikilla on selkeät vastuut ja täten vapaus hoitaa omaa tonttiansa parhaaksi näkemällään tavalla, vaikka itse prosessit hoidetaan aina samalla tavalla.

Aktiivisuus

Olemme vuodesta 2017 nopeasti kasvanut polttoainetoimittaja. Emme olisi päässeet tähän pisteeseen missä nyt olemme, jos emme olisi olleet koko toiminta-aikanamme aktiivisia joka suuntaan. Pyrimme koko ajan suunnittelemaan jotain uutta, unohtamatta tietenkään sitä, että jatkamme aktiivisuutta nykyisten asiakkaidemme kanssa. Tiedostamme myös omat rajamme ja toteutamme asiakkaiden kanssa sopimuksia, jotka me pystymme parhaan ammattitaitomme mukaan toteuttamaan, ja joissa meidän oma rima on saavutettavissa.

Työntekomme on lisäksi hyvin asiakaslähtöistä, joten meidän pitää pystyä reagoimaan ympärivuorokautisesti nopeisiinkin muutoksiin. Niinpä meidät on mahdollista saada aina kiinni, jotta saamme ajantasaisesti reagoitua asiakastarpeiden muutoksiin.

Aktiivisuus on myös arvo, joka kuvaa Metsän Woiman tiimiläisiä heidän vapaa aikanaan – yrityksestämme löytyy nimittäin useampikin triathlonisti, ja tiimiläisten harrastuksista löytyy jos jonkinmoista lajia aina lenkkeilystä maastopyöräilyyn. Näistä lisää tulevissa Kuukauden henkilö -blogikirjoituksissa

Lue lisää tuoreita uutisia ja tarinoita bioenergia- ja kiertotalouden maailmasta:

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!