Metsän Woima Oy

Tarinamme

Metsän Woiman tarina

Metsän Woima perustettiin vuonna 2017. Alkuun toimitusjohtajamme Juho Haukkala teki yksin asiantuntijan töitä isommille voimalaitoksille, metsä-alan yrityksille sekä koneurakoitsijoille. Tämän lisäksi hän toteutti myös koulutuspalveluita.

Puoli vuotta yksin toimimisen jälkeen Metsän Woiman tiimi kasvoi, kun mukaan toimintaan astuivat alan konkarit, Tomi Bremer ja Mari Koivisto.

Vuoden 2017 loppupuolella kolmikko aloitti strategiatyön, jossa pohdittiin tiimin osaamista ja sitä, mitä Metsän Woima haluaa vastaisuudessa tehdä. Todettiin, että strategiamuutos on paikallaan, ja toiminta laajentui polttoaineisiin sekä kiertotalouteen – Metsän Woima ryhtyi tarjoamaan bioenergian ja kiertotalouden polttoaineratkaisuja.

Metsän Woiman liikevaihdon kasvu on perustamisesta lähtien ollut huomattavaa, ollen nyt noin 10 miljoonaa euroa. Metsän Woiman henkilöstöön kuuluu neljätoista henkilöä, mutta kokonaiskuvassa toiminta työllistää satoja ihmisiä. Talvikaudella toimituksia liikkuu 300-400 rekkaa viikossa, ja kesällä taas vastaava luku on alle sata. Vuoden 2021 syyskuussa Metsän Woima valittiin Tampereen seudun Vuoden Uusyrittäjäksi.

Yrityksemme ydinosaamista on polttoaineiden toimitusketjun johtaminen sekä toimiva ja hiottu logistiikkaprosessi.