25 marraskuun, 2021

Vuoden Uusyrittäjiksi on valittu Metsän Woima Oy:n yrittäjäkolmikko

Metsän Woima Oy:n yrittäjät Juho Haukkala, Tomi Bremer ja Mari Koivisto on valittu Valtakunnallisiksi Vuoden Uusyrittäjiksi 2021. Yleisön suosikkina kilpailussa palkittiin taiteen verkkokauppa Taikon kaarinalainen yrittäjäpariskunta Patrik ja Pia Edman.

”Tunnustus on osoitettu meille ja sen myötä kaikille kumppaneillemme”

Valtakunnallisen kilpailun voitto lämmitti yrityksen toimitusjohtaja Juho Haukkalan mieltä.

Tunnustus on koko tiimille iso juttu. Samalla se on huomionosoitus aloille, missä toimimme ja kaikille kumppaneillemme. Yhdessä onnistuminen kumppaneiden kanssa on meille tosi tärkeää”, Haukkala summaa.

Metsän Woima syntyi, kun kymmenen vuotta alalla toimineena Haukkala halusi hyödyntää asiantuntemustaan ja perusti vuonna 2017 yrityksen, joka alkuvaiheessa tarjosi metsä- ja bioenergia-alan asiantuntijapalveluja.

Kun yritys oli ollut toiminnassa puoli vuotta, kaksi Haukkalan entistä kollegaa, Tomi Bremer ja Mari Koivisto, halusivat tulla mukaan yritykseen. Asiantuntemus kasvoi ja strategia uudistui uusien yrittäjien myötä. Metsän Woima ryhtyi tarjoamaan biopolttoainetoimituksia lämpö- ja voimalaitoksille.

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallituksen puheenjohtaja Anssi Kujalan mukaan Metsän Woiman kasvun tahti on ihailtavaa.

Yrittäjien liiketoiminta- ja toimialaosaaminen on esimerkillistä ja kasvun tahti ihailtavaa. Hienoa on myös se, että yritys toimii kestävän kehityksen mukaisesti tulevaisuuden toimialalla”, kehuu Kujala.

Metsän Woiman yrittäjät ovat päättäneet lahjoittaa kolmasosan palkinnosta Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kautta nuorten mielenterveystyön hyväksi, koska korona-aika on aiheuttanut ongelmia nuorten mielenterveyteen ja ruuhkaa jopa akuuteissa tapauksissa.

Vuoden Uusyrittäjä -kilpailu

Suomen Uusyrityskeskukset ry valitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän yhdessä Patentti- ja rekisterihallituksen sekä Oma Säästöpankin kanssa. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä muutama vuosi sitten Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raadin valitseman voittajan lisäksi yleisö voi äänestää oman suosikkinsa finalistien joukosta.

Aikaisempien vuosien voittajia ovat muun muassa Vincit, Kyrö Distillery ja Unikie.

Kilpailun raatiin kuuluvat Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä yhteistyökumppaneiden edustajat Oma Säästöpankista ja Patentti- ja rekisterihallituksesta.

Valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä ja yleisön suosikki palkittiin Helsingissä 17.11.2021. Vuoden Uusyrittäjä sai 5000 euron ja yleisön suosikki 2500 euron rahapalkinnon.

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!