24 kesäkuun, 2021

Metsän Woiman tarina

Työnteko on parhaimmillaan sitä, kun saa tehdä töitä yhdessä erinomaisten asiakkaiden kanssa. Viimeiset kolme vuotta Metsän Woima on päässyt nauttimaan tästä etuoikeudesta, kun olemme saaneet keskittyä asiakkaidemme palvelemiseen ja kasvun mahdollistamiseen. Asiakkaidemme kanssa olemme saaneet toteuttaa paljon hienoja asioita ja olemme siitä jokaiselle heille todella kiitollisia.

Näin kolmen kiireisen vuoden jälkeen, on aika aktivoitua myös täällä blogirintamalla. Ja jotta voimme keskittyä tulevaan, on hyvä välillä katsoa taakse – tässä blogissa käymme läpi, kuinka Metsän Woima sai alkunsa ja mistä tarinamme koostuu.

Ajatus yrityksestä syntyy

Ennen kuin Metsän Woima sai alkunsa, toimitusjohtajamme Juho Haukkala oli kerennyt työskennellä alalla jo vajaat kymmenen vuotta, kun hän vastasi bioenergiayhtiö Biowatin logistiikasta ja urakoinnista.

Kun Juhon ja Biowatin tiet erkanivat, Juho alkoi pohtia, mitä hän haluaisi isona tehdä. Ajatus omasta yrityksestä syntyi, ja niin vuonna 2017 Juho perusti Metsän Woiman. Alkuun hän teki asiantuntijan töitä isommille voimalaitoksille, metsä-alan yrityksille sekä koneurakoitsijoille. Tämän lisäksi hän toteutti myös koulutuspalveluita.

Puoli vuotta yksin toimimisen jälkeen yrityksen tiimi kasvoi, kun mukaan toimintaan astuivat alan konkarit, Tomi ja Mari. Tomi oli kerännyt alan tietotaitonsa muun muassa Biowatin sekä Kuljetus ja maansiirto Viidan tehtävissä ja Mari taas Hyötypaperin ja Biowatin leivissä.

Vuoden 2017 loppupuolella kolmikko aloitti strategiatyön, jossa pohdittiin tiimin osaamista ja sitä, mitä Metsän Woima haluaa vastaisuudessa tehdä. Todettiin, että strategiamuutos on paikallaan, ja toiminta laajentui polttoaineisiin sekä kiertotalouteen – Metsän Woima ryhtyi tarjoamaan bioenergian ja kiertotalouden polttoaineratkaisuja.

Metsän Woima nyt ja tulevaisuudessa

Metsän Woima on riippumaton, itsenäinen ja operatiivisen johdon omistama kasvuyritys, jolla on pitkälle tulevaisuuteen sovittuja sopimuksia. Tällä hetkellä yritys työllistää kuusi henkilöä, ja yrityksen toiminta kattaa koko Suomen. Lisäksi Metsän Woiman polttoainehankinta ulottuu Venäjälle ja Viroon.

Asiakaskuntamme koostuu lämpö- ja voimalaitoksista sekä kierrätysalan yrityksistä. Entistä enemmän olemme toimintamme aikana keskittyneet palvelemaan lämpö- ja voimalaitoksia, ja nimenomaan pitkäjänteisesti tulevaisuuteen kestävillä sopimuksilla.

Toimintaamme ohjaa kolme arvoa: arvostus, luottamus sekä aktiivisuus.

Arvostus: Kaikki lähtee jokaisen tasa-arvoisesta kohtelusta ja arvostuksesta. Lisäksi on tärkeää, että liiketoiminta on kestävää – eli täytyy pyrkiä siihen, että huolehditaan ympäristöstä ja tulevista sukupolvista.

Luottamus: Luottamus näkyy toiminnassamme pitkäjänteisyytenä, jonka lisäksi teemme sen mitä lupaamme.

Aktiivisuus: Mitään ei jätetä puolitiehen, vaan saatamme kaikki asiat loppuun. Teemme työmme ahkerasti kunnioittaen kuitenkin myös vapaa-aikaamme, jossa tiimimme on myös aktiivinen. Aktiivisuus onkin ikään kuin sisäänrakennettu osa tiimiämme.

Lopussa kiitos seisoo

Nyt kun nähdään niin sanotusti metsä puilta ja olemme avanneet hieman historiaamme, odotamme innolla uusia projekteja, joita pääsemme tulevaisuudessa tekemään. Kuten alussa totesimme – kiitos asiakkaillemme. He ovat mahdollistaneet Metsän Woiman hienon kasvutarinan, emmekä malta odottaa, mitä kaikkea pääsemme heidän kanssaan vastaisuudessa tekemään!

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!