24 helmikuun, 2023

Metsän Woimalle myönnettiin PEFC-sertifikaatti tammikuussa 2023

Metsän Woiman arvot ovat arvostus, luottamus ja aktiivisuus. Arvostus pitää sisällään kestävyyden eli vastuumme ympäristöstä, tulevista sukupolvista ja kestävästä liiketoiminnasta. Haluamme toimia paremman huomisen puolesta ja edistää luonnon monimuotoisuustavoitteita. PEFC edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta. Tästä syystä päätimme hakea PEFC-sertifiointia käyttöömme.

Järjestimme marras-joulukuussa 2022 koulutukset henkilöstölle, johdon katselmuksen ja sisäisen auditoinnin PEFC-sertifikaattia varten. Ulkoinen auditointi tehtiin virallisen sertifioijan toimesta joulukuun aikana. Sertifikaatti myönnettiin meille tammikuussa 2023.

Sinällään sertifioinnit ja EU:n kestävyyskriteerien mukainen alkuperäketjun hallinta tai EUTR-lain mukainen toiminta ei ole meille mikään uusi asia. Toimitusketjumme ovat olleet koko ajan jäljitettävissä alkulähteille saakka ja meillä on ollut FSC-sertifikaatti käytössä toimittajakaupassa jo aiemmin. Tämä sertifikaatti on edelleen voimassa. Nyt saimme FSC-sertifikaatin lisäksi myös PEFC-sertifikaatin, mikä tulee käyttöön Metsän Woiman puunhankinnassa.

“Puunkäytön kestävyys ja alkuperäketjun hallinnan tärkeys korostuu asiakkaillamme jatkuvasti ja haluamme toimia tässä arvojemme ja asiakkaiden ympäristötavoitteiden mukaisesti”, kertoo metsäjohtaja Heikki Vesteri.

PEFC-standardin kriteerit ovat uudistuneet loppuvuonna 2022. Uusissa kriteereissä on parannettu monimuotoisuuden huomioimista metsänhoidossa mm. lisäämällä lahopuun määrää metsissä. Uusien kriteerien mukaiset koulutukset käynnistyvät alkuvuodesta 2023 metsäasiantuntijoiden Sertiseriffi-koulutuksella.

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!