13 lokakuun, 2021

Metsän Woima on Tampereen seudun Vuoden 2021 Uusyrittäjä

Syyskuun loppupuolella Metsän Woima Oy sai Ensimetri Oy:n ja Pirkanmaan Uusyrityskeskus ry:n vuosittain jakaman Vuoden Uusyrittäjä -palkinnon. Kyseinen palkinto on jaettu 27 kertaa aiemmin, ja palkinnon kriteereinä on, että yritys on toiminut 2-5 vuotta. Palkittavalla toimijalla on palkinnon saamiseksi täytynyt olla merkittävää kasvua sekä laadukasta yritystoimintaa. Palkittava yritys valittiin yli 1500 yrityksen joukosta.

Valinnan perusteena ovat huomattava kasvu, hyvä kannattavuus sekä liiketoimintaosaaminen kehittyvässä bioenergia – ja kiertotalousliiketoiminnassa ”, toteaa Ensimetrin toimitusjohtaja Marko Lehtimäki Ensimetrin tiedotteessa.

Palkinnon saaminen on iso juttu meille, ja sen saaminen tuntuu oikein hyvältä. Olen oikein otettu tästä palkinnosta. Emme ole hakeneet mitään julkisuutta yrityksenä, vaan olemme halunneet palvella asiakkaita ja keskittyä siihen, joten tämä tuli aikamoisena yllätyksenä”, summaa Metsän Woiman toimitusjohtaja Juho Haukkala.

Vuonna 1993 perustettu Ensimetri tarjoaa neuvoja ja apua yrittäjyystoimintaan liittyen. Ensimetrin tehtävänä on helpottaa ja turvata valintoja, valmentaa uusien yrittäjyyttä tukevien taitojen omaksumisessa ja antaa uudelle yrittäjälle toimijalle asiantunteva tukiverkko yrittäjyyteen.

Metsän Woiman alkuvaiheilla kävin Ylöjärven Ensimetrin pisteellä, jossa saimme monta vinkkiä siihen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä”, toteaa Juho.

Metsän Woiman liikevaihdon kasvu on perustamisesta lähtien ollut huomattavaa, ollen nyt noin 10 miljoonaa euroa. Yrityksemme ydinosaamista on polttoaineiden toimitusketjun johtaminen sekä toimiva ja hiottu logistiikkaprosessi.

Osaaminen ja hyvä tiimi ovat varmasti ne tekijät, että olemme tässä pisteessä kuin nyt. Lisäksi maailman muutos fossiilitaloudesta bio- ja kiertotalouteen on mahdollistanut liiketoimintamme kasvun onnistuneesti”, kertoo Juho.

Vahvuutemme on myös se, että tunnemme paljon toimijoita. Meillä on toimitusketjussa hyvin paljon urakoitsijoita ja kuljettajia, jotka ovat tosi tärkeä osa tätä meidän kokonaisuutta. Ne ovat olleet tärkeä linkki toimintamme alkuvaiheessa. Kun on voimakkaasti kasvettu, niin kasvun mukana on täytynyt tulla mukana partnerit, autot ja kuljettajat ym. – kiitos siis koko toimitusketjullemme”, korostaa Metsän Woiman logistiikkajohtaja Tomi Bremer.

Metsän Woiman henkilöstöön kuuluu kuusi henkilöä, mutta kokonaiskuvassa toiminta työllistää satoja ihmisiä. Talvikaudella toimituksia liikkuu 300-400 rekkaa viikossa, ja kesällä taas vastaava luku on alle sata.

Metsän Woima
Kuvassa onnelliset palkinnon saajat: Mari Koivisto, Juho Haukkala ja Tomi Bremer

Silloin kun perustin yrityksen, niin en olisi voinut uskoa, että näin nopeasti Metsän Woima kasvaa näin suureksi. Tästä iso kiitos asiakkaillemme. Asiakkaat ovat luottaneet meihin, ja me olemme näin pystyneet heitä parhaamme mukaan palvelemaan. Tämä palkinto on koko meidän tiimin palkinto – jokainen henkilö tiimissämme on yhtä tärkeä”, kertoo Juho.

Ensimetrin sekä Pirkanmaan Uusyrityskeskus ry:n myöntämä palkinto on osoitus siitä, että Metsän Woiman toiminta on kasvanut, ja se on noteerattu. Tällä hetkellä mennään lämmityskautta kohti, joten kuormamäärä kasvaa joka viikko. Isossa kuvassa taas yrityksemme kova kasvu jatkuu, kun viiden vuoden strategian toteutuessa liiketoimintamme tullee tuplaantumaan.

Tulevaisuus on siis mahdollisuuksia täynnä”, tiivistää Juho.

Ensimetri Oy:n ja Pirkanmaan Uusyrityskeskus ry:n Vuoden Uusyrittäjä 2021 -palkintogaalassa kunniamaininnan sai kangasalalainen Ikaset Oy.

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!