6 kesäkuun, 2024

Kuukauden henkilö: Metsäasiantuntija Petri Tomperi

Tomperin Petri valmistui metsätalouden pariin vuonna 1982 Kullaan Metsäoppilaitoksesta. Metsätyönjohtajaksi valmistuttuaan Petri jatkoi opintojaan Tuomarniemen Metsäopistossa Ähtärissä, mistä hän valmistui metsätalousinsinööriksi vuonna 1986. ”Työskentelin sitten Metsäliitossa vuonna 1988 osto- ja hankintaesinmiehenä vuoteen 2012 asti. Siinä tuli kuljettua pitkin metsiä ja opittua nopeasti metsätyön salat,” hän naurahtaa.

Vuonna 2012 Petri siirtyi Vammalan Vanerille (Kvellick Oy) metsäpäälliköksi, mutta vuoden kuluttua hänet houkuteltiin Vapon (nykyinen Neova) palvelukseen, jossa hän työskenteli hankintaesimiehenä ja operaatiopäällikkönä. ”Vapolla työskentely tarjosi monipuolisia haasteita, erityisesti puunhankinnan ja turvetuotannon parissa.”

Merkityksellistä työtä

Vuonna 2023 Petri tarttui tilaisuuteen palata juurilleen ja liittyi Metsän Woiman tiimiin. ”Soittelin vanhalle tutulle, Tuomolle, ja kyselin mahdollisuuksista työskennellä Metsän Woimalla. Samoihin aikoihin oli tarjolla toinenkin työ, mutta Metsän Woiman toimialue vastasi paremmin toiveitani.” Uuden toimijan kanssa työskenteleminen tuntui innostavalta. ”Pääsin toistamiseen tekemään pioneerityötä jolla on suuri kansantaloudellinen vaikutus,” Petri jatkaa.

Kun kysyimme Petriltä mitä hän on saanut irti työstään, hän vastaa: ”Paljonkin, palkan lisäksi! Hyvät työtoverit ja yrittäjät sekä mahdollisuuden tehdä työtä tavalla johon muut toimijat tässä maantieteessä eivät pysty.”

”On etuoikeus saada työskennellä luonnon keskellä”

Metsäteollisuuden parissa Petri arvostaa erityisesti työn vapautta ja luonnonläheisyyttä. ”On etuoikeus saada työskennellä luonnon keskellä ja kokea metsän tarjoama rauha ja woima. Metsäpolitiikan tulevaisuus herättää kysymyksiä, mutta toisaalta työvuosia on jäljellä enään neljä, joten uskon että saan työni kunnialla hoidettua päätökseen.”

Kesät moottoripyöräillen

 

Vapaa-ajallaan Petri nauttii monipuolisesta liikunnasta, kuten sauvakävelystä, pyöräilystä ja hiihdosta. ”Pimeimpinä vuodenaikoina myös sulkapallo ja jumpat kuuluvat harrastuksiin.” Kesäisin Petri ja hänen kumppaninsa ajelevat moottoripyörällä pitkiäkin matkoja. ”Olemme ajaneet Amerikan kuuluisan Ruote 66:n sekä tehneet useita reissuja ympäri Eurooppaa.” Lisäksi Petri on innokas Tappara-fani ja seuraa joukkueen pelejä usein Nokia Areenalla. ”Tapparan menestys tuo paljon iloa ja jännitystä elämään.”

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!