21 helmikuun, 2022

Metsän Woima täyttää 5 vuotta

Vuoden 2017 ystävänpäivänä patentti- ja rekisterihallitus (PRH) vastaanotti tiedot yrityksestä, joka tekisi asiantuntijatyötä metsän ja bioenergian parissa. Tuosta viikon päästä tiedot rekisteröityvät Kaupparekisterin tietokantaan – Metsän Woima oli syntynyt.

Sittemmin yrityksestä muodostui uusiutuvien ja kiertotalouden polttoaineiden toimittaja lämmön- ja sähköntuotantoon. Aikanaan teimme rohkean kasvustrategian Metsän Woiman toiminnalle. Tähän päivään mennessä nuo strategian mittarit ovat täyttyneet sekä ylittäneet silloiset tavoitteemme. Metsän Woima on tähän mennessä tehnyt noin 27 miljoonaa euroa liikevaihtoa. Tuon liikevaihdon toteutuminen tarkoittaa viiden vuoden ajalta noin 16 000–18 000 asiakkaille toimitettua kuormaa. Lisäksi Metsän Woima on ollut tienraivaajana alan asiantuntijaliiketoiminnan käynnistämisessä. Tämä kaikki on vaatinut kovaa työntekoa ja riskinottokykyä – etenkin yrityksen alkuvaiheissa.

Toiminnallamme on merkittävää yhteiskunnallista vaikutusta. Näiden kuluneen viiden vuoden aikana toimituksistamme on tuotettu uusiutuvaa ja kiertotalouden energiaa noin 1 500 000 MWh. Tuolla energiamäärällä katetaan 100 000 omakotitalon tai 300 000 kerrostaloasunnon vuosittaiset lämmitystarpeet sekä sillä on työllistetty toimitusketjussamme satoja työntekijöitä. Samalla on oltu konkreettisesti tekemässä muutosta Suomen energiantuotannon muuttuessa fossiilisista uusiutuvaan tuotantoon. Tähän on tarvittu parhaat kumppanit koko toimitusketjussamme, niin raaka-aineiden haltijat ja kerääjät, kuljettajat, urakoitsijat, kierrätyslaitokset, tavarantoimittajat sekä tietenkin asiakkaamme.

Yrityksemme tähänastisen taipaleen parasta antia on ollut työskentely mahtavan tiimimme kesken sekä se, että olemme pystyneet palvelemaan asiakkaitamme sekä kumppaneitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme kiitollisia jokaiselle, joka on uskonut yritykseemme ja päättänyt tehdä yhteistyötä kanssamme.

Tavoitteena jatkuva kehitys ja kasvaminen

Tällä hetkellä tulevaisuuden näkymissä on alaan liittyviä uhkia sekä haasteita, kuten raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnan nousu, vallitseva Euroopan laajuinen energiakriisi, geopoliittiset riskit sekä lisääntyvä säätely alaa kohtaan. Paljon on toisin sanoen kertynyt synkkiä pilviä tulevaisuuden ylle, mutta haluamme nähdä tulevan tuovan myös paljon uusia mahdollisuuksia. Bioenergia- ja kiertotalouden kehityksen rooli on kuitenkin merkittävä, mitä tulee ilmastonmuutokseen ja sen huomioon ottamiseen lämmön- ja sähköntuotannossa.

Pyrimme jatkamaan matkaamme tällä jatkuvan kehityksen tiellä, ja haluamme myös jatkossa olla kasvuyritys. Tavoitteenamme on jatkuvan kehittämisen kautta hakea vahvempaa jalansijaa bio- ja kiertotalouden parissa sekä uudistaa omaa toimintaa, prosesseja sekä osaamista alan muutosten vaatimalla tavalla. Ennen kaikkea haluamme kuitenkin kasvaa asiakkaidemme tarpeiden mukana. Ja jotta onnistunut kasvu voisi toteutua, niin tarvitsemme vastaisuudessa mukaan tiimiimme lisää hyviä tekijöitä. Tälläkin hetkellä meillä on logistiikan puolelle avainrooliin paikka auki, joten ei muuta kuin tervetuloa mukaan rakentamaan uusia onnistuneita vuosia kanssamme!

Juho Haukkala

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!