29 helmikuun, 2024

Kuukauden henkilö: metsäasiantuntija ja projektipäällikkö Tuomo Nurminen

Mielenkiinto metsäalaa kohtaan heräsi käytännön työn kautta

Metsän Woiman metsäasiantuntija ja projektipäällikkö Tuomo Nurminen aloitti ammatillisen metsä-uransa valmistuttuaan maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2003. Vaikka lähisuvussa ei ollut metsäalan ammattilaisia, valinta oli luonteva. ”Olen tehnyt pienestä pitäen maatalous- ja metsätöitä mummolassa, joten mielenkiinto alaan heräsi pitkälti käytännön töiden kautta. Tähän kokemuspohjaan kun sain vielä yhdistettyä monipuolisen koulutuksen, niin olen kyllä valintaani tyytyväinen. Voinkin suositella alaa kaikille, jotka kaipaavat monipuolisuutta työssään,” Tuomo kertoo.

”Jäin valmistumisen jälkeen vielä kolmeksi vuodeksi töihin yliopistolle tutkijaksi,” Tuomo muistelee ja jatkaa: ”Kaipuu metsään heräsi kuitenkin aika nopeasti. Palasin sitten kotiseudulleni Jyväskylään jossa pystytin yhden miehen metsätoimiston – kuuden vuoden aikana kokemusta kertyi mukavasti mm. metsäsuunnittelusta, puukaupasta ja metsänhoitotöistä.”

Kasvavassa yrityksessä pääsee kehittämään uutta

Ensikosketus energiapuumaailmaan Tuomolla tuli Biowatin uran alkaessa vuonna 2011. Vuosia myöhemmin Biowatin yhdistyessä Laaniaan oli uuden aika. ”Minua kiinnosti Metsän Woima etenkin siksi, että kasvavassa yrityksessä pääsee konkreettiseksi osaksi uuden luomista. Tykkään tehdä läheisesti töitä tiimin kanssa pienemmässä ja joustavammassa organisaatiossa, vaikka kasvu onkin jatkuvaa. Olen päässyt kouluttamaan metsäjärjestelmäämme työntekijöillemme sekä luomaan järkeviä toimintatapoja kehittymisen myötä. Yrityksemme koosta riippumatta haluamme aina tehdä työmme mahdollisimman tehokkaasti ja laadukkaasti,” Tuomo pohtii.

 

Metsäalan vaikuttajina

Tuomon mielestä metsäalan yrityksillä on myös tärkeä tehtävä metsäalan julkisuuskuvan luomisessa. ”Meillä on tärkeä tehtävä metsäalan ammattilaisina olla kertomassa ja kouluttamassa kansaamme metsäalan realiteeteista. Tiedämme, että yhteiskunnallinen merkitys metsäteollisuudella Suomessa on valtava, joten on tärkeää, että voimme olla vaikuttajina sen suuntautumisessa. Uskon että monessa metsäalan yrityksessä asiantuntijatyön merkitys tulee kasvamaan, ja että Suomella on paljon annettavaa tässä asiassa,” Tuomo tuumaa.

Metsän keskellä Korpilahdella

 

 

Tuomon arkeen kuuluu luonnollisesti metsässä liikkuminen. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme kouluikäistä lasta sekä kolme koiraa. ”Koirat ovat parhaita metsästyskavereita. Myös koirakoulutus on mukavaa puuhaa. Käytännössä vapaa-aika tulee vietettyä aikalailla lasten kanssa luonnossa ja ja harrastuksissa sekä metsällä, kalassa ja kuntoilun mielessä tulee tehtyä myös taimikonhoitoa ja polttopuita. Metsällä on paljon annettavaa työnkin ulkopuolella,” Tuomo hymyilee.

 

 

Piditkö artikkelista? Jaa se myös muille!